Na czym upiec pizze?. Pizza jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych włoskich potraw. Uwielbiają ją niemal wszyscy – od dzieci po dorosłych. Olbrzymia możliwość kombinacji dodatków od wegetariańskich poprzez owoce morza, a kończąc na plasterkach szynki lub kawałkach kurczaka sprawia, że każdy znajdzie dla siebie tą ulubioną. Jednak aby ją spróbować wcale nie musimy wychodzić do restauracji. W bardzo prosty sposób możemy ją przyrządzić sami w domu. Poza podstawowymi składnikami takimi jak mąka, drożdże, przyprawy oraz dodatki będziemy potrzebowali miejsca, w którym będziemy mogli ją upiec. Jednym z rozwiązań są tutaj kamienie do pieczenia pizzy. Posiadają one znacznie więcej zalet niż tradycyjna blacha z piekarnika. Po pierwsze kamień równomiernie rozprowadza ciepło oraz wchłania wilgoć, która znajduje się w cieście. Kolejną zaletą jest znacznie krótszy czas pieczenia pizzy, który na kamieniu może nie przekroczyć nawet 5 minut. Warto również zaznaczyć, że ciasto po upieczeniu nie przywiera do spodu kamienia, tak jak to może mieć miejsce przy wykorzystaniu innych materiałów.

Leave a Reply

Tego samego autora
  • Tanie i eleganckie daniaTanie i eleganckie dania
    Wielu z nas wydaje się, że by gotować naprawdę smaczne i dobrze prezentujące się na stole potrawy, trzeba mieć na to wiele pieniędzy. A to dlatego, że wykwintne składniki zawsze …
  • Kosze prezentowe delikatesoweKosze prezentowe delikatesowe
    Kosz prezentowy. Kosze prezentowe delikatesowe to bardzo fajny pomysł jeżeli mamy w planach kogoś obdarować. Możemy w ten sposób uhonorować kogoś z naszej rodziny, wręczając jej taki kosz z okazji …