Na czym upiec pizze?. Pizza jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych włoskich potraw. Uwielbiają ją niemal wszyscy – od dzieci po dorosłych. Olbrzymia możliwość kombinacji dodatków od wegetariańskich poprzez owoce morza, a kończąc na plasterkach szynki lub kawałkach kurczaka sprawia, że każdy znajdzie dla siebie tą ulubioną. Jednak aby ją spróbować wcale nie musimy wychodzić do restauracji. W bardzo prosty sposób możemy ją przyrządzić sami w domu. Poza podstawowymi składnikami takimi jak mąka, drożdże, przyprawy oraz dodatki będziemy potrzebowali miejsca, w którym będziemy mogli ją upiec. Jednym z rozwiązań są tutaj kamienie do pieczenia pizzy. Posiadają one znacznie więcej zalet niż tradycyjna blacha z piekarnika. Po pierwsze kamień równomiernie rozprowadza ciepło oraz wchłania wilgoć, która znajduje się w cieście. Kolejną zaletą jest znacznie krótszy czas pieczenia pizzy, który na kamieniu może nie przekroczyć nawet 5 minut. Warto również zaznaczyć, że ciasto po upieczeniu nie przywiera do spodu kamienia, tak jak to może mieć miejsce przy wykorzystaniu innych materiałów.

Leave a Reply

Tego samego autora
  • Zjedz na mieścieZjedz na mieście
    Czasem bywa tak, że po prostu nie chce nam się przygotowywać obiadu w domu. Każdy z nas w końcu doskonale wie o tym, jak wiele czasu i energii to wymaga. …
  • Maszyny do pakowaniaMaszyny do pakowania
    Zarządzanie magazynem. Prowadzenie magazynu nigdy nie jest prostą sprawą. Do zarządzającego nim należy takie zgranie zasobów ludzkich, maszynowych i zarządzania produktem, by dostawy i wydawanie towarów odbywało się bez niepotrzebnych …