Na czym upiec pizze?. Pizza jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych włoskich potraw. Uwielbiają ją niemal wszyscy – od dzieci po dorosłych. Olbrzymia możliwość kombinacji dodatków od wegetariańskich poprzez owoce morza, a kończąc na plasterkach szynki lub kawałkach kurczaka sprawia, że każdy znajdzie dla siebie tą ulubioną. Jednak aby ją spróbować wcale nie musimy wychodzić do restauracji. W bardzo prosty sposób możemy ją przyrządzić sami w domu. Poza podstawowymi składnikami takimi jak mąka, drożdże, przyprawy oraz dodatki będziemy potrzebowali miejsca, w którym będziemy mogli ją upiec. Jednym z rozwiązań są tutaj kamienie do pieczenia pizzy. Posiadają one znacznie więcej zalet niż tradycyjna blacha z piekarnika. Po pierwsze kamień równomiernie rozprowadza ciepło oraz wchłania wilgoć, która znajduje się w cieście. Kolejną zaletą jest znacznie krótszy czas pieczenia pizzy, który na kamieniu może nie przekroczyć nawet 5 minut. Warto również zaznaczyć, że ciasto po upieczeniu nie przywiera do spodu kamienia, tak jak to może mieć miejsce przy wykorzystaniu innych materiałów.

Leave a Reply

Tego samego autora
  • Brak umiejętności kulinarnychBrak umiejętności kulinarnych
    Zapewne każdy z nas ma na swoim koncie wiele sytuacji z życia wziętych, których wspominanie nie jest dla nas niczym przyjemnym. Chodzi tutaj bowiem zazwyczaj o te chwile, które w …
  • Kuchnia greckaKuchnia grecka
    Cudowne słońce, piękne morze, plaża to elementy, jakimi cechuje się Grecja. Jednakże kraj ten ma jeszcze jedną charakterystyczną cechę, którą jest kuchnia. Dzieje się tak, dlatego, że grecy to prawdziwi …