Na czym upiec pizze?. Pizza jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych włoskich potraw. Uwielbiają ją niemal wszyscy – od dzieci po dorosłych. Olbrzymia możliwość kombinacji dodatków od wegetariańskich poprzez owoce morza, a kończąc na plasterkach szynki lub kawałkach kurczaka sprawia, że każdy znajdzie dla siebie tą ulubioną. Jednak aby ją spróbować wcale nie musimy wychodzić do restauracji. W bardzo prosty sposób możemy ją przyrządzić sami w domu. Poza podstawowymi składnikami takimi jak mąka, drożdże, przyprawy oraz dodatki będziemy potrzebowali miejsca, w którym będziemy mogli ją upiec. Jednym z rozwiązań są tutaj kamienie do pieczenia pizzy. Posiadają one znacznie więcej zalet niż tradycyjna blacha z piekarnika. Po pierwsze kamień równomiernie rozprowadza ciepło oraz wchłania wilgoć, która znajduje się w cieście. Kolejną zaletą jest znacznie krótszy czas pieczenia pizzy, który na kamieniu może nie przekroczyć nawet 5 minut. Warto również zaznaczyć, że ciasto po upieczeniu nie przywiera do spodu kamienia, tak jak to może mieć miejsce przy wykorzystaniu innych materiałów.

Leave a Reply

Tego samego autora
  • Domowe warzywaDomowe warzywa
    Coraz to częściej ludzie zaczynają odkrywać prawdę względem tego, że dzisiejsza żywność staje się coraz bardziej przetworzoną. Smaki, które doskonale znamy z dzieciństwa na chwilę obecną zaczynają zupełnie znikać, a …
  • Kubki smakowe – jak one działają?Kubki smakowe – jak one działają?
    Smak wyczuwamy dzięki naszemu językowi. Jego powierzchnia wyposażona została w kubki smakowe, które reagują na cztery podstawowe smaki takie, jak słodki, gorzki, słony oraz kwaśny. Każdy smak wyczuwany jest przez …