Wszyscy wiedzą, ze kasza jest bardzo zdrowa, a im mniej rozdrobniona tym zdrowsza. Kasza nie tuczy, chociaż dodaje energii, nie wszyscy wiedzą, że kasza rozgrzewa, czyli jest bardzo szczególnie polecana w chłodniejszych porach roku. Kasza ma bardzo dużo wartości prozdrowotnych, ponieważ zawiera bardzo dużo witamin i mikroelementów niezbędnych do życia. Wybór kasz jest bardzo duży, a to znaczy, że można stworzyć bardzo dużo nie tylko smacznych to jeszcze bardzo zdrowych dań, a to sprawia, że kasza się nie znudzi. Jedną z najbardziej wartościowych kasz jest kasa jaglana, która jest produkowana z prosa, a proces produkcji polega jedynie na oczyszczeniu ziarna z łusek i pyłu. Kasza ta jest jedyną, która działa zasadotwórczo. W kaszy jaglanej jest dużo krzemionki, która wzmacnia włosy, paznokcie oraz stawy. Kasza jaglana jest łatwo strawna, więc zalecana jest również dzieciom.

Comments are closed.

Tego samego autora
  • Coraz modniejsze gotowanieCoraz modniejsze gotowanie
    Gotowania, jako sposób przyrządzania rozmaitych potraw wraca do łask. Wciąż jest wielu zwolenników smażenia, pieczenia, duszenia w tłustych sosach, ale potrawy gotowane stają się modne. Kulinaria jako sztuka opisująca różnorodne …
  • Dania na weseleDania na wesele
    W życiu większości z nas zdarza się taka magiczna chwila kiedy decydujemy się na rozpoczęcie zupełnie nowej drogi życiowej z naszą drugą połówką. Samo przygotowanie się do wesela to nie …