Przyrządźmy teraz pomidory nadziewane tuńczykiem! Składniki, które są niezbędne do przygotowania potrawy, to: cztery jednakowej wielkości pomidory, dwie puszki tuńczyka w sosie własnym, łyżka gęstej śmietany, sól, bazylia, koper suszony, ocet winny – czosnkowo – ziołowy, łyżeczka musztardy (pomidorowej) i biały mielony pieprz (choć nie jest on konieczny). Przejdźmy już do przygotowania potrawy: Pomidory dokładnie myjemy i ścinamy wierzchy od strony ogonka, wyjmujemy miąższ łyżeczką, siekamy. Lekko ścinamy pomidory od spodu, by można je było swobodnie ustawić. Teraz odsączamy tuńczyka i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy musztardę pomidorową, śmietanę, bazylię i suszony koperek. Następnie całość do smaku doprawiamy solą, białym pieprzem i octem ziołowo – czosnkowym. Tuż przed podaniem wkładamy farsz do pomidorków, które wcześniej przygotowaliśmy. Jest to danie dietetyczne, którego przygotowanie zajmie nam nie całe 20 minut, tak więc możemy przygotować je w każdej chwili gdy zgłodniejemy, musimy mieć tylko przygotowane pomidorki i tuńczyka. Do dzieła!

Comments are closed.

Tego samego autora
  • Szybki obiadSzybki obiad
    Z pewnością dla wielu kobiet aspekt przygotowania szybkiego posiłku na obiad to podstawa. Nie jest to szczególnie trudne zadanie. Dla kobiet, które posiadają wiedzę na tematy kulinarne nie powinno to …
  • Portale kulinarnePortale kulinarne
    Często jest tak, że jeżeli coś nas interesuje, to chcielibyśmy znaleźć osobę, jaka nasze zainteresowania podziela. Dzięki temu moglibyśmy wymienić się informacjami doradzić sobie nawzajem. Bez wątpienia wiele osób uwielbiających …