Przyrządźmy teraz pomidory nadziewane tuńczykiem! Składniki, które są niezbędne do przygotowania potrawy, to: cztery jednakowej wielkości pomidory, dwie puszki tuńczyka w sosie własnym, łyżka gęstej śmietany, sól, bazylia, koper suszony, ocet winny – czosnkowo – ziołowy, łyżeczka musztardy (pomidorowej) i biały mielony pieprz (choć nie jest on konieczny). Przejdźmy już do przygotowania potrawy: Pomidory dokładnie myjemy i ścinamy wierzchy od strony ogonka, wyjmujemy miąższ łyżeczką, siekamy. Lekko ścinamy pomidory od spodu, by można je było swobodnie ustawić. Teraz odsączamy tuńczyka i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy musztardę pomidorową, śmietanę, bazylię i suszony koperek. Następnie całość do smaku doprawiamy solą, białym pieprzem i octem ziołowo – czosnkowym. Tuż przed podaniem wkładamy farsz do pomidorków, które wcześniej przygotowaliśmy. Jest to danie dietetyczne, którego przygotowanie zajmie nam nie całe 20 minut, tak więc możemy przygotować je w każdej chwili gdy zgłodniejemy, musimy mieć tylko przygotowane pomidorki i tuńczyka. Do dzieła!

Comments are closed.

Tego samego autora
  • Tanie przepisy
    Nie zawsze jest tak, że dysponujemy naprawdę dużą gotówką i możemy roztrwaniać pieniądze gdzie tylko nam się podoba. Bywa, że zależy nam na tym, żeby przygotować na obiad coś, co …
  • Warzywa i owoce
    Zdrowa dieta. Sposób odżywiania ma duży wpływ nie tylko na sylwetkę, ale również na stan zdrowia i codzienne samopoczucie. Osoby dbające o prawidłową dietę zwykle nie mają kłopotów z utrzymaniem …