Przyrządźmy teraz pomidory nadziewane tuńczykiem! Składniki, które są niezbędne do przygotowania potrawy, to: cztery jednakowej wielkości pomidory, dwie puszki tuńczyka w sosie własnym, łyżka gęstej śmietany, sól, bazylia, koper suszony, ocet winny – czosnkowo – ziołowy, łyżeczka musztardy (pomidorowej) i biały mielony pieprz (choć nie jest on konieczny). Przejdźmy już do przygotowania potrawy: Pomidory dokładnie myjemy i ścinamy wierzchy od strony ogonka, wyjmujemy miąższ łyżeczką, siekamy. Lekko ścinamy pomidory od spodu, by można je było swobodnie ustawić. Teraz odsączamy tuńczyka i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy musztardę pomidorową, śmietanę, bazylię i suszony koperek. Następnie całość do smaku doprawiamy solą, białym pieprzem i octem ziołowo – czosnkowym. Tuż przed podaniem wkładamy farsz do pomidorków, które wcześniej przygotowaliśmy. Jest to danie dietetyczne, którego przygotowanie zajmie nam nie całe 20 minut, tak więc możemy przygotować je w każdej chwili gdy zgłodniejemy, musimy mieć tylko przygotowane pomidorki i tuńczyka. Do dzieła!

Comments are closed.

Tego samego autora
  • Słodkie dzieciństwoSłodkie dzieciństwo
    Każdy z nas kiedyś był dzieckiem i każdy z nas zna smaki z dzieciństwa. Te wszystkie słodkie przysmaki jakie dawali nam rodzice i nasze babcie z pewnością zostały zapamiętane do …
  • Brak umiejętności kulinarnychBrak umiejętności kulinarnych
    Zapewne każdy z nas ma na swoim koncie wiele sytuacji z życia wziętych, których wspominanie nie jest dla nas niczym przyjemnym. Chodzi tutaj bowiem zazwyczaj o te chwile, które w …