W naszym kraju, w którym katolicyzm jest religią obowiązującą, od dawna utarł się zwyczaj jedzenia ryb tylko w piątek, z racji wstrzymywania się tego dnia od pokarmów mięsnych. Specjaliści w całym kraju pragną walczyć z tym przyzwyczajeniem apelując, iż ryby powinno spożywać się znacznie częściej niż raz w tygodniu. Jak większość z nas wie, ryby to doskonały składnik diety każdego człowieka, niezależnie od jego wieku. Pomagają one dostarczyć niezbędnych witamin i minerałów, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania czy dorastania. Jedzenie potraw rybnych korzystnie wpływa także na poziom cholesterolu czy wzrok. W Polsce powstaje obecnie coraz więcej restauracji, które w swojej ofercie posiadają same dania rybne. Możemy w nich zjeść rybę pod różną postacią, łącznie z rybną tortillą. Wszystko to ma na celu rozpowszechnienie ryb w naszej codziennej diecie, nie tylko tej piątkowej. Powstaje także coraz więcej książek kucharskich, w których znajdziemy łatwe przepisy na rybne potrawy. Warto więc skorzystać z rad ekspertów i już od dziś wprowadzić je do swojej diety na stałe, a nie tylko okazjonalnie. Dzięki temu polepszymy swój stan zdrowia, a także dostarczymy organizmowi niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania minerałów.

Comments are closed.

Tego samego autora
  • Sala na weseleSala na wesele
    Sala na wesele. Szykuje się przed wami ten najważniejsze dzień w waszym życiu. Ty oraz twoja narzeczona planujecie ślub. Ona na pewno chce żeby wszystko było w tym dniu najpiękniejsze …
  • Portale kulinarnePortale kulinarne
    Często jest tak, że jeżeli coś nas interesuje, to chcielibyśmy znaleźć osobę, jaka nasze zainteresowania podziela. Dzięki temu moglibyśmy wymienić się informacjami doradzić sobie nawzajem. Bez wątpienia wiele osób uwielbiających …