Europa pod względem kulinarnym jest bardzo zróżnicowana. Europejskie smaki sięgają każdego kraju, który odznacza się doskonałymi potrawami, bardzo odmiennymi od reszty. Smak europejski jest bardzo obszerny, różnorodny. Zaczynając od delikatnej Francji, która wychodzi naprzeciw z doskonałej jakości potrawami przygotowywanymi według najdrobniejszych szczegółów. Anglia jest mniej wykwintna pod względem smaku, aczkolwiek ma swoją charakterystyczna potrawę, jaką jest jagnięcina w sosie miętowym. Grecja bazuje na wspaniałych przepisach z wykorzystaniem doskonałych warzyw i sera fety. Włochy to kraj, który warto odwiedzić chociażby pod względem doskonałości smaku. Włoskie potrawy są godne polecenia. Doskonałe lasagne, spaghetti oraz inne doskonale umilają czas na poznawaniu włoskiego stylu na podstawie kulinarnych pasji. Smak Europy to także Polska, której potrawy też są bardzo wartościowe oraz godne polecenia. Warto skupić się chociażby na naturalności składników, babcinych przepisów, które urzekają większość.

Comments are closed.

Tego samego autora
  • Szkoły gotowania – zdobywaniem wiedzy kulinarnej i relaksemSzkoły gotowania – zdobywaniem wiedzy kulinarnej i relaksem
    Powszechnym sposobem na kilkudniowe wakacje są szkoły gotowania. Francja, Wielka Brytania zapraszają panie domu na naukę pod okiem najlepszych szefów kuchni. Dawne kompleksy budynków wiejskich, odrestaurowane, usytuowane wśród zieleni, ogrodów, …
  • Smak świeżych ziółSmak świeżych ziół
    Niewielki parapet w kuchni a na nim w kilku szeregach, w doniczkach pełno ziół. Ich zapach roznosi się zwłaszcza o poranku, kiedy to nasze wrażliwe noski są szczególnie wrażliwe. Prawdziwe …